DR Presse
TV Radio Live Nyt fra DR Foto
Pressemail Kontakt
 
Søgning i tekst:
Medtag arkiv
Søgetips
Kender du denne type?

Ny nysgerrig ekspert i 'Kender du Typen?'
Anne Glad beskriver sig selv som 'sindssygt nysgerrig'. Derfor føler hun sig også privilegeret, når hun i 'Kender du typen?' på DR1 får lov at kigge ind i 10 kendte personers meget forskellige hjem.
TV en uge frem

Se tv-programmet en uge frem ved at klikke hér.


ARKIV
Dokumentar/ dansk
Prinsessen i cirkus
DR1  23.12.03 / 20.00

Prinsessen i cirkus

Klovner, der smider med lagkager, syngende elefanter, smukke heste, cirkusprinsesser, akrobater, trapezartister, søløver, ja, selv en skildpadde havde fundet vej ind i manegen i årets forrygende forestilling i Cirkus Arena. På årets turne lagde Cirkus Arena ruten forbi Møgeltønder og slog teltet op i Schackenborg Slots baghave for at give en fantastisk forestilling, hvor alt overskud gik til Børnecancerfonden.

Hendes Kongelige Højhed prinsesse Alexandra har et stort, varmt og rummeligt hjerte for alverdens børn, ikke mindst de, der slås med alvorlig sygdom, fattigdom eller er dårligt stillede på andre måder. Derfor var det en selvfølgelighed, at prinsessen og lille prins Nikolai sagde ja tak til at være æresgæster i cirkus den dag.

Det blev på alle måder en fantastisk dag, især for prins Nikolai, der fik lov at komme ind bag tæppet og se og røre alle de utrolige dyr, elefanter, søløver, få sig en snak med Pjerrot og lege med alle cirkusbørnene.

Udover klip fra den fantastiske cirkusforestilling og fra prins Nikolais besøg hos cirkusdyrene, taler tilrettelægger Karsten Kjær med prinsessen om de ting, der virkelig rører hende: Børns vilkår generelt, men også en indgående samtale om, hvordan hun ser på prins Nikolais opdragelse og hvor vigtigt det er, at han får et så normalt børneliv som muligt. Og især en af optagelserne viser da også tydeligt, at prins Nikolai er en skøn, fræk unge som de fleste: En af de mange pressefotografer, der følger hver eneste af den lille drengs bevægelser, må finde sig i at blive jagtet af en storgrinende prins Nikolai, der leger tagfat med den ældre, meget høfligt deltagende, men lettere forpustede fotograf.

”Cirkus er jo helt eventyrligt for alle børn”, sagde Hendes Kongelige Højhed prinsesse Alexandra forventningsfuldt forud for forestillingen, og eventyrligt blev det. Enhver, der ser programmet her, vil smittes af prins Nikolais ægte, frydefulde begejstring over den store oplevelse, og det er også tydeligt, at hans mor stadig har sit indre barn med sig – for hendes glæde og begejstring er mindst lige så stor som fire-årige prins Nikolais.

TV Presse

DR Licens- og Programservice hjælper lyttere og seere med svar på spørgsmål om programmer, sendetider og medvirkende mandag - torsdag kl. 09.00-16.30, fredag kl. 09.00-14.00 på tlf 7020 1313 og via hjemmesiden www.dr.dk/kontaktdr. Lukket i weekenden og på helligdage.

Pressemeddelelsen er offentliggjort 20.11.03 / 13.01

send til kollega | print | til top

3 billeder næste
Pressefoto

Cirkus Arena lagde ruten forbi Møgeltønder og slog teltet op i Schackenborg Slots baghave for at give en fantastisk forestilling, hvor alt overskud gik til børnecancerfonden.
Foto: Ulla Voigt  
Ophavsret: Type 1
FotoID:7414928

Download foto