DR Presse
TV Radio Live Nyt fra DR Foto
Pressemail Kontakt
 
Søgning i tekst:
Medtag arkiv
Søgetips
Kender du denne type?

Ny nysgerrig ekspert i 'Kender du Typen?'
Anne Glad beskriver sig selv som 'sindssygt nysgerrig'. Derfor føler hun sig også privilegeret, når hun i 'Kender du typen?' på DR1 får lov at kigge ind i 10 kendte personers meget forskellige hjem.
TV en uge frem

Se tv-programmet en uge frem ved at klikke hér.


ARKIV
Dokumentar/ dansk
Statsløs
DR2  31.10.04 / 21.50

Statsløs

Hvorfor bliver man statsløs? Jacob Kofler følger i hælene på sin far, et af mange ofre for et brutalt og skånselsløst politisk spil bag jerntæppet i det kommunistiske Polen, tilbage til Warszawa, hvor de konfronteres med fortiden.

I 1969 ankommer knap 3000 polske jøder til København. Der har igen været en systematisk jødeforfølgelse i gang ganske få hundrede kilometer fra Danmark, der tager imod de forhutlede flygtninge med åbne arme.

Fortæller endeligt historien
DR-journalist Jacob Kofler har altid plaget sin far om at åbne sig og fortælle ham om det mørkeste kapitel i sit liv. Faren blev én af ofrene for et brutalt og skånselsløst politisk spil bag jerntæppet i det kommunistiske Polen. Han har aldrig haft lyst til at fortælle sin søn den dramatiske historie – før nu.

Det bliver startskuddet til en barsk og følsom rejse tilbage i tiden. Arkiver bliver gransket, hver en sten bliver vendt og vigtige mennesker konfronteres af farens i bestræbelser på at vise sin søn det sande billede af fortiden.

Hvorfor beslutter man sig i en alder af 24 år at rive sine rødder op uden at have et nyt sted at plante dem? Følg med i en mental roadmovie, hvor faren tager tilbage til Warszawa for at konfrontere sig selv og sin søn med fortiden.

TV Presse

DR Licens- og Programservice hjælper lyttere og seere med svar på spørgsmål om programmer, sendetider og medvirkende mandag - torsdag kl. 09.00-16.30, fredag kl. 09.00-14.00 på tlf 7020 1313 og via hjemmesiden www.dr.dk/kontaktdr. Lukket i weekenden og på helligdage.

Pressemeddelelsen er offentliggjort 13.10.04 / 11.12

send til kollega | print | til top

1 billeder næste
Pressefoto

Jacob Koflers far (th) tager tilbage til Warszawa for at konfrontere sig selv og sin søn med fortiden.
Foto: Ulla Voigt  
Ophavsret: Type 1
FotoID:8384628

Download foto