DR Presse
TV Radio Live DR Info Foto
Pressemail Kontakt
 
Søgning i tekst:
Medtag arkiv
Søgetips
Salmer til søndagen

Strengen er af guld - Møllehaves Salmebog
Johannes Møllehave har gennem et år udvalgt salmer til kirkeårets tekster, som han har formidlet på DR1 lørdag eftermiddag i udsendelsen 'Før søndagen'.

Børn og unge
dr.dk 

Børn og unge bedømmer danske forfattere

Fra mandag kan børn og unge være med til at afgøre, hvilke forfattere der skal have årets Orla-priser for bedste billedbog, børnebog, ungdomsbog og fantasy. De nominerede kan ses på dr.dk/orla.

Så er det nu, vinderen af børnenes helt egen bogpris, Orlaprisen 2009, skal findes. Orlas hjemmeside åbner mandag den 12. januar for afstemning på www.dr.dk/orla, og der skal findes vindere i de fire kategorier: billedbøger, børnebøger, ungdomsbøger og fantasy.

Sidste år nåede antallet af børn, der stemte i forbindelse med Orlaprisen, nye højder. 11.400 stemmer blev det til, og med dette års nomineringer, forventer DR, at endnu flere børn bliver draget af læselyst og gør deres stemme gældende på DRs netsted. På hjemmesiden står Orla klar i sin bogvogn med uddrag og oplæsninger af de nominerede bøger, der er skrevet af vidt forskellige danske forfattere. Når man har læst eller lyttet, kan man give point efter, hvor gode man synes bøgerne er.

Kan stemme indtil marts

Afstemningen er åben frem til marts, og herefter går de tre nominerede fra hver kategori, som har fået flest point, videre til finalen. Den endelige vinder bliver valgt af en børnejury, og netop denne fremgangsmåde er det helt unikke ved Orlaprisen. Det er børnenes bogpris, og det er børnene, der bestemmer, hvem der vinder. Vinderen af kategorien ungdomsbøger kåres i DR TV til april og på www.dr.dk/orla.

Som de øvrige år skal årets Bette Orla også kåres. Det er prisen, som går til den unge forfatterspire, der har sendt den bedste historie ind via Orlas hjemmeside. Vinderen bliver her udvalgt af en jury, som består af voksne forfattere, der er nomineret til en Orla-pris.

Kan downloade ringetoner

På hjemmesiden kan man læse meget mere om prisen og som noget nyt downloade sjove ringetoner med Orlas stemme, eller lave sin egen historie med lyd og oplæsning i historieautomaten. Igen i år er der også inspiration til, hvordan man kan inddrage Orlaprisen på skoler og biblioteker.

Udover DR og Læselyst-programmet deltager en række samarbejdspartnere i Orla-projektet: Forlæggerforeningen, Den Danske Boghandlerforening, Danmarks Skolebibliotekarer, Bibliotekarforbundet, Netbibliotekerne, www.spoergolivia.dk - www.boggnasker.dk. Orlaprisen er blevet uddelt siden 2005.

Se også www.dr.dk/orla, hvor de nominerede allerede nu kan ses.

 

 

Yderligere oplysninger kan fås hos:
Jan Dohrmann
tlf. 35203014 / 28154396
mail: jado@dr.dk
DR Kommunikation

eller projektkoordinator Rasmus Mandsberg, DR Børn, 8739 7085

DR Licens- og Programservice hjælper lyttere og seere med svar på spørgsmål om programmer, sendetider og medvirkende mandag - torsdag kl. 09.00-16.30, fredag kl. 09.00-14.00 på tlf 7020 1313 og via hjemmesiden www.dr.dk/kontaktdr. Lukket i weekenden og på helligdage.

Pressemeddelelsen er offentliggjort 09.01.09 / 10.00

send til kollega | print | til top

3 billeder næste
Pressefoto

Orla-prisen 2009
Foto:  
Ophavsret: Type 1
FotoID:17798868

Download foto