DR Presse
TV Radio Live Nyt fra DR Foto
Pressemail Kontakt
 
Søgning i tekst:
Medtag arkiv
Søgetips
Salmer til søndagen

Strengen er af guld - Møllehaves Salmebog
Johannes Møllehave har gennem et år udvalgt salmer til kirkeårets tekster, som han har formidlet på DR1 lørdag eftermiddag i udsendelsen 'Før søndagen'.

Priser
DR 

Niels Jørgen Steen fik DR Big Bandets første Leo Mathisen-pris

Niels Jørgen Steen får prisen for gennem sit lange musikalske virke at have formidlet jazzmusik i Leo Mathisens ånd. Uddelingen foregik ved en Leo Mathisen-støttekoncert i Koncerthuset tirsdag aften.

Pianisten og orkesterlederen Niels Jørgen Steen blev den første modtager, da ’DR Big Bandets Leo Mathisen-pris’ tirsdag aften blev uddelt for første gang. Det skete ved en særlig Leo Mathisen-støttekoncert i Koncerthuset i DR Byen.

70-årige Niels Jørgen Steen var i en periode i 1970’erne kapelmester for DR Big Bandet. Og det var han igen ved støttekoncerten og prisuddelingen, som er blevet til i et samarbejde mellem den nyetablerede Leo Mathisen-forening ’How How’ og DR Big Bandet.

Foreningen, der har Bent Fabricius-Bjerre som formand, er blevet stiftet med det formål at sikre økonomien til at vedligeholde Leo Mathisens gravsted samt støtte musikalske initiativer i hans ånd. Og det sidste sker blandt andet ved at uddele ’DR Big Bandets Leo Mathisen-pris’.

Musik i Leo Mathisens ånd

Det var Bent Fabricius-Bjerre, der holdt pristalen, og han begrundede blandt andet valget af Niels Jørgen Steen som prismodtager med, at han "gennem sit lange musikalske virke har formidlet jazzmusik i Leo Mathisens ånd". Det vil sige med mere end ét glimt i øjet, og samtidig med høj musikalsk kvalitet for øje.

Niels Jørgen Steen, der egentlig er udlært boghandler, er selvlært som musiker, og han debuterede som professionel jazzmusiker i 1958. Senere var han pianist i Jazzhus Montmartres husorkester i 1960’erne, og som nævnt kapelmester i dét, der dengang hed Radioens Big Band, i 1970’erne. Niels Jørgen Steen har også spillet sammen med en række amerikanske jazzmusikere på turné i Europa, herunder Ben Webster, Dexter Gordon og Eddie "Lockjaw".

Gennem årene har Niels Jørgen Steen ledet en række orkestre, blandt andet Sax Maniacs og det populære The A-Team. Og i DR-regi er han dels et kendt ansigt fra quizzen ’Gæt og grimasser’, og manden bag musikken til julekalenderen ’Vinterbyøster’ samt ’Dansk Naturgas’. Som pianist er Niels Jørgen Steen især kendetegnet ved en swingende og dynamisk spillestil med et kraftfuldt anslag.

Fællessang for prisvinderen

Ved støttekoncerten i Koncerthusets Studie 2 bød DR Big Bandet blandt andet på et repertoire af Leo Mathisen-sange og sange, som Leo Mathisen spillede eller kunne have spillet. Sigurd Barrett, Katrine Madsen og Kristian Jørgensen medvirkede som solister, og der var også en fællessang for prisvinderen - skrevet af Erik Moseholm.

Leo Mathisen-støttekoncerten kan høres på DRs DAB- og netkanal P5 onsdag den 25. november klokken 20.03.

DR Kommunikation

DR Licens- og Programservice hjælper lyttere og seere med svar på spørgsmål om programmer, sendetider og medvirkende mandag - torsdag kl. 09.00-16.30, fredag kl. 09.00-14.00 på tlf 7020 1313 og via hjemmesiden www.dr.dk/kontaktdr. Lukket i weekenden og på helligdage.

Pressemeddelelsen er offentliggjort 17.11.09 / 21.50

send til kollega | print | til top

2 billeder næste
Pressefoto

Niels Jørgen Steen modtog den første Leo Mathisen-pris.
Foto: Agnete Schlichtkrull  
Ophavsret: Type 1
FotoID:18287751

Download foto